Day 1 Sunday July 7, 2019:

Locations:

Pellston, Michigan Harbor Springs, Michigan Base Camp: Location TBD (Wilderness State Park)

Schedule:

A.M. Arrival 7:00 am.– 12:00 pm. P.M. Explorers Arrive, Meet and Greet, Team Building, Obtain Fishing Licenses, Personal Gear Distributed. (1:30 pm. 6 Hrs) Evening Dinner 7:30-8:30 pm. Twilight Hike (8:30 pm. 30 Min) Free Time w/Phones & Internet (9:00 pm. 30 Min) Campfire (9:30 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 2 Monday July 8, 2019:

Locations:

Harbor Springs, Michigan Base Camp: Location TBD (Wilderness State Park)

Schedule:

A.M. Breakfast (7:30 am. 30 Min) Basic Survival Training: Introduction to Personal Survival Gear (8:00 am. 50 Min) Hike (9:00 am. 30 Min) Basic Survival Training: First Aid / Rescue Training (9:30 am. 3 Hrs) P.M. Lunch 12:30- 1:30 pm. Basic Survival Training: Introduction to Fire Starting and Shelter Building (1:30 pm. 2.5 Hrs) Basic Survival Training: Campfire Cooking and Camp Building (4:00 pm. 2.5 Hrs) Evening Dinner 6:30-8:00 pm. Hike (8:00 pm. 30 Min) Free Time w/Phones & Internet (8:30 pm. 30 Min) Campfire (9:30 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 3 Tuesday July 9, 2019:

Locations:

Harbor Springs, Michigan Boyne City, Michigan Base Camp: Location TBD (Wilderness State Park)

Schedule:

A.M. Breakfast (7:30 am. 30 Min) Horseback Riding Adventure (8:30 am. 3.5 Hrs) P.M. Lunch 12:00- 1:00 pm. Zip Line Adventure (1:00 pm. 2.5 Hrs) Downhill Ski Mountain Bike Adventure (3:30 pm. 2.5 Hrs) Dinner 6:30- 8:00 pm. Evening Twilight Hike (8:00 pm. 30 Min) Free Time w/Phones & Internet (8:30 pm. 30 Min) Campfire (9:30 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 4 Wednesday July 10, 2019 :

Locations:

Harbor Springs, Michigan Tahquamenon Falls, Paradise Michigan Upper Peninsula (U.P.) Sable Falls, Grand Marais Michigan U.P. Pictured Rocks National Shoreline, Munising Michigan U.P. Wagner Falls, Munising Michigan U.P. Miners Castle Rock, Munising Michigan U.P. Chapel Rock, Munising Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Breakfast 7:30- 8:00 am. Break Camp and Depart for Tahquamenon Falls (8:00 am. 2 Hrs) Morning Hike Tahquamenon Falls (10:30 am. 2Hrs) P.M. Depart for Sable Falls (12:30 am. 1.5 Hrs) Afternoon Hike Sable Falls (12:45 pm. 2 Hrs) Depart for Pictured Rock National Lakeshore (3:15 pm. 60 Min) Make Camp (4:15 pm. 60 Min) Photo Safari: Wagner Falls, Miners Castle Rock and Chapel Rock (5:15 pm. 3Hrs) Evening Diner 8:30-10:00 pm. Campfire (10:00 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 5 Thursday July 11, 2019:

Location:

Pictured Rocks National Shoreline, Munising Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Breakfast 8:00- 8:30 am. Pictured Rock National Shoreline Kayak Tour (9:00 am. 5 Hrs) P.M. Lunch 2:00 pm.- 3:30 pm. Hike North Country Trail (3:30 pm. 3 Hrs) Evening Dinner and Free Range Activities (6:30 pm. 3 Hrs) Campfire (9:30 pm. 2 Hours) Lights Out 11:30 pm.


Day 6 Friday July 12, 2019:

Location:

Pictured Rocks National Shoreline, Michigan U.P. Black Rocks, Marquette Michigan U.P. Dead River Falls, Marquette Michigan U.P. Agate Waterfalls, Trout Creek Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day and Break Camp 7:30 am. Breakfast 8:00-8:30 am. Depart for Sunken Shipwreck Tour (8:45 am. 40 Min) Sunken Shipwreck Tour (10:00a.m. 2Hrs) P.M. Depart Black Rocks Cliff Diving (LOB) (12:00 pm. 60 Min) Cliff Diving Black Rocks (1:00 pm. 2 Hrs) Depart for Dead River Falls Cliff Diving (3:00 pm. 15 Min) Cliff Dive Dead River Falls (3:15 pm. 2 Hrs) Depart Agate Waterfalls (5:15 pm. 2 Hrs) Evening Make Camp Agate Waterfalls (7:15 pm. 60 Min) Campfire Dinner 6:15- 8:15 pm. Campfire (8:15 pm. 2 Hrs) Lights Out 10:15 pm.


Day 7 Saturday July 13,2019:

Location:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day and Break Camp 6:00 am. Depart Porcupine Mountains (BOB) (6:30 am. 60 Min) Lake Superior Trail to Lone Rock 4.9 Miles 8:00 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 8 Sunday July 14, 2019

Location:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Lake Superior Trail to Mouth of Little Carp River 5.9 Miles 9:30 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 9 Monday July 15, 2019:

Location:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Little Carp River Trail to Greenstone Falls Area 6.0 Miles 9:30 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 10 Tuesday July 16, 2019:

Location:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Little Carp River Trail to Mirror Lake 5.8 Miles 9:30 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 11 Wednesday July 17, 2019:

Location:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Government Peak Trail to Trap falls Area 6.7 Miles 9:30 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 12 Thursday July 18, 2019 :

Location:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Escarpment Trail to Lake Superior Trail Head 6.3 Miles 9:30 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 13 Friday July 19 2019:

Locations:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P. Isle Royale Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day and Break Camp 7:30 am. Depart for Isle Royale Sea Kayak Adventure Via Seaplane 10:30 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Sea Kayak Adventure (1:30 pm. 6 Hrs) Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 14 Saturday July 20, 2019:

Locations:

Porcupine Mountains, Ontonagon Michigan U.P. Isle Royale Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day and Break Camp 7:30 am. Depart for Isle Royale Sea Kayak Adventure Via Seaplane 10:30 am. P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Sea Kayak Adventure (1:30 pm. 6 Hrs) Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 15 Sunday July 21, 2019:

Location:

Isle Royale, Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Sea Kayak Adventure (9:30 am. 6 Hrs) P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 16 Monday July 22, 2019:

Location:

Isle Royale, Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Open Water Kayak Adventure (9:30 am. 6 Hrs) P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 17 Tuesday July 23, 2019:

Location:

Isle Royale, Michigan U.P.

Schedule:

A.M. Start Day 7:30 am. Have Breakfast and Break Camp (8:00 am. 1.5 Hrs) Sea Kayak Adventure (9:30 am. 6 Hrs) P.M. Make Camp TBD Lunch TBD Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-9:00 pm. Campfire (9:00 pm. 1.5 Hrs) Lights Out 10:30 pm.


Day 18 Wednesday 24, 2019:

Location:

L’Anse Canyon, L’Anse Michigan U.P. Mackinac Island, Michigan

Schedule:

A.M. Depart L’Anse Canyon River Cliff Diving Depart for Grand Hotel Overnight Mackinac Island P.M. Mackinac Island Carriage Tour VIP Tour of Fort Mackinac Evening Dinner Grand Hotel Main Dining Room


Day 19 Thursday July 25, 2019:

Location:

Baldwin, Michigan Manistee, Michigan Silver Lake Sand Dunes, Michigan

Schedule:

A.M. Little Manistee Off Road Vehicle Trail Adventure (Choice of Quad or Dirt Bike) P.M. Pere Marquette National Scenic River Canoe Tour Depart for Silver Lake Sand Dunes Evening


Day 20 Friday July 26, 2019:

Location:

Silver Lake Sand Dunes, Michigan Sandusky, Ohio

Schedule:

AM Silver Lake Sand Dunes Dune Buggy Adventure PM Swimming in Lake Michigan Depart for VIP Outing at Cedar Point Amusement Park Evening Night at the Amusement Park with V.I.P. Speed Pass Dinner 7:30-8:30 pm. Lights Out 11:30 pm.


Day 21 Saturday July 27, 2019:

Location:

Sandusky, Ohio

Schedule:

A.M. Full day at Cedar Point Amusement Park with V.I.P. Speed Pass P.M. Night at the Amusement Park with V.I.P. Speed Pass Evening Dinner 7:30-8:30 pm. Lights Out 11:30 pm.


Day 22 Sunday July 28, 2019:

Location:

Sandusky, Ohio

Schedule:

A.M. Full day at Cedar Point Amusement Park with V.I.P. Speed Pass P.M. Night at the Amusement Park with V.I.P. Speed Pass Evening Dinner 7:30-8:30 pm. Lights Out 11:30 pm.


Day 23 Monday July 29, 2019:

Location:

Breakers Hotel Cedar Point Amusement Park, Sandusky Ohio

Schedule:

A.M. Full day at Cedar Point Amusement Park with V.I.P. Speed Pass P.M. Depart For Base Camp Evening Dinner 7:30-8:30 pm. Twilight Hike (8:30 pm. 30 Min) Free Time w/Phones & Internet (9:00 pm. 30 Min) Campfire (9:30 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 24 Tuesday July 30, 2019:

Location:

Harbor Springs, Michigan

Schedule:

A.M. Free Range Adventures TBD P.M. Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-8:30 pm. Twilight Hike (8:30 pm. 30 Min) Free Time w/Phones & Internet (9:00 pm. 30 Min) Campfire (9:30 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 25 Wednesday July 31, 2019:

Location:

Harbor Springs, Michigan

Schedule:

A.M. Free Range Adventures TBD P.M. Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-8:30 pm. Twilight Hike (8:30 pm. 30 Min) Free Time w/Phones & Internet (9:00 pm. 30 Min) Campfire (9:30 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 26 Thursday August 1, 2019:

Location:

Harbor Springs, Michigan

Schedule:

A.M. Free Range Adventures TBD P.M. Free Range Adventures TBD Evening Dinner 7:30-8:30 pm. Twilight Hike (8:30 pm. 30 Min) Free Time w/Phones & Internet (9:00 pm. 30 Min) Campfire (9:30 pm. 2 Hrs) Lights Out 11:30 pm.


Day 27 Friday August 2, 2019:

Location:

Harbor Springs, Michigan

Schedule:

A.M. Lazy River Float (9:00 am. 4 Hrs) P.M. Free Afternoon in Harbor Springs Evening Celebration Dinner


Day 28 Saturday August 3, 2019:

Location:

Harbor Springs, Michigan Pellston, Michigan

Schedule:

Depart For Home (Airport Shuttles: 4:30 am. – 4:15 pm.)